Μεγάλη οικονομία με τη χρήση φυσικού αερίου

Τη φετινή χειμερινή σεζόν, η τιμολόγηση του φυσικού αερίου ευνόησε όσους καταναλωτές εμπιστεύτηκαν αυτό το σχετικά νέο καύσιμο (για την χώρα μας) καθώς σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλία η διαφορά τιμής μεταξύ του φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι ιδιαίτερα αυξημένη (πάντα προς όφελος των καταναλωτών φυσικού αερίου): Το αέριο μέχρι στιγμής το φετινό χειμώνα πωλείται περί των 0,75-0,80 λεπτών ανα κυβικό (ανάλογα την πόλη και το μήνα) και έχει μετρημένη θερμογόνο δύναμη περίπου 11-11,3 Kwh ανά κυβικό μέτρο (δηλαδή έχει κόστος ενέργειας περίπου 7 λεπτά την κιλοβατώρα). Αντίστοιχα για το πετρέλαιο αν δεχτούμε μια μέση τιμή αγοράς 1,3 ευρώ ανά λίτρο, ότι έχουμε μια σχετικά καλή ποιότητα πετρελαίου (περίπου 10kwh/lit), το αντίστοιχο κόστος θα είναι περίπου 13 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Σε αυτή τη μεγάλη διαφορά δεν συνυπολογίσαμε τον αυξημένο βαθμό απόδοσης των σύγχρονων συσκευών αερίου σε σχέση με τις αντίστοιχες πετρελαίου αλλά ούτε το γεγονός ότι οι ατομικές μονάδες αερίου λειτουργούν βηματικά ή πλήρως αναλογικά που σημαίνει ότι έχουμε καλύτερη λειτουργία υπό μερικό φορτίο...Παράλληλα σημαντική διαφορά είναι στην περίπτωση του φυσικού αερίου δεν χρειάζεται να προαγοράσει κανείς τη ποσότητα αερίου αλλά αυτή εξοφλείται μετά την κατανάλωση της....

Γενικά πρέπει να αναφέρουμε ότι όσοι καταναλωτές έμειναν στα αστικά κέντρα με πετρέλαιο ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με φυσικό αέριο, θα έπρεπε να επανεξετάσουν τη στάση τους καθώς τα οφέλη χρήσης του φυσικού αερίου είναι πολλαπλά. Σημαντικό σημείο σε αυτή τη μετατροπή είναι η εξεύρεση συνεπών εγκατασταστών ή εργολάβων που μπορεί να αναλάβουν με ασφάλεια και συνέπεια τη μετατροπή της εγκατάστασης μας καθώς και τη μετέπειτα συντήρηση και παρακολούθηση.

Εμείς έχοντας ασχοληθεί περισσότερο από 10 έτη στον κλάδο του φυσικού αερίου, προσπαθούμε πάντοτε να διατηρήσουμε ένα καλό όνομα στην αγορά και να προσφέρουμε πρωτίστως αξιόπιστες λύσεις που θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών. Τα τηλέφωνα μας είναι: 2313016556 και 6944537759.